Hogyan vonzzuk be az Y-generációs szuperagyakat?

2016. december 08. 21:08 - Officebusters

Az Y és Z generáció, azaz az 1980, illetve 2000 után születettek néha mintha egyenesen az űrből érkeztek volna közénk. Ők (akiket összefoglaló néven az angolszász nyelvterületeken  Millennials néven is illetnek) az elsők, akik igazi digitális bennszülöttnek tekinthetők, hiszen szinte digitális kütyükkel a kézben jöttek a világra. Természetes, hogy legyen szó munkáról vagy lakhatásról, szinte mindent radikálisan máshogy csinálnak, mint elődeik.

W6vq5qLStzYys.gif_500x255

Na de mit jelent mindez a munka világa szempontjából? Milyen egy igazi álommunkahely egy Y-generációs munkavállalónak?  Nemrég egy érdekes tanulmány jelent meg a CBRE jóvoltából, amely kiválóan rávilágít erre a kérdésre. Például ki hitte volna, hogy az Y-generáció tagjai szerint az lenne az ideális, hogy életük során csak kevés cégnek dolgozzanak? Ugyanakkor a talán Japánból (na meg a szüleink generációjából) ismerős élethosszig tartó vállalati hűség meglehetősen ritka jelenség, ugyanis ennek a nemzedéknek a tagjai nem különösebben ragaszkodnak a munkahelyükhöz, és bizony fennáll az esélye annak, hogy könnyes búcsút intenek a cégnek, amennyiben jobb fizetés, előrelépési lehetőség vagy a képzés lehetősége csillan fel a szemük előtt.

kepkivagas3.PNG

 

kepkivagas222.PNG

kepkivagas1.PNG

A kutatás ráadásul még azt is feltárta, hogy a munkaadó kiválasztásakor az úgynevezett minőségi munkahely elsöprő többségnek elsődleges fontosságú. Érthető módon a fizetés és juttatások az elsődleges motiváló tényezők között vannak, azonban ha ezeket kivesszük a képeltből, akkor még mindig igen fontos szempontok maradnak az álommunka receptjében az olyan összetevők, mint a munka-magánélet megfelelő egyensúlya, továbbá a kellemes irodai környezet.

Sőt, igen, bizony higgyük el: a kutatás szerint az Y-generációsok közel háromnegyede kijelentette, hogy a vonzóbb munkahelyi környezet reményében még a további juttatásokról is hajlandóak lennének lemondani!

Úgyhogy fejlesztők és munkáltatók, hahó! A tanulság: aki meg akarja szerezni a legjobb agyakat, annak  bizony oda kell tennie magát és a kockafarmon és társain túllépve olyan munkakörnyezetet létrehozni, amelyik a dolgozói boldogságot is szem előtt tartja.

És hogy milyen is ez a környezet? Maradjatok velünk, hamarosan kiderül! 

A teljes tanulmány itt

Szólj hozzá!
Címkék: kutatás

A bejegyzés trackback címe:

https://officebusters.blog.hu/api/trackback/id/tr8212034039

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása