Ezek a legcsábítóbb juttatások: munkahelyi jóga és társai

2017. január 23. 19:49 - Officebusters

Ahogy azt már nem győztük hangsúlyozni az irodák jövőjét körbejáró blogunkon, az igazán jövőbe tekintő cégek már nagyon is pontosan tudják: a legjobb agyakat csak úgy nyerhetik meg maguknak, ha nemcsak a cafetériára és céges autóra fordítanak figyelmet, de a munkavállalóik testi-lelki közérzetére is.

Ezt persze legjobban a csábító munkakörnyezettel lehet megoldani, így mindjárt világossá válik, miért igyekeznek egymással versengve a Google-től az Airbnb-n át a menő techcégekig a vezető vállalatok játszótérré, néha egyenesen luxushotelre vagy más extravagáns létesítményre hajazó enteriőrré, de mindenképp komfortossá és egyben izgalmassá formálni irodáikat vagy székházaikat. Persze ezzel nemcsak az agyelszívás és a legjobb munkavállalók megtartása a cél, egyszerűen a 21. századi munkastílus már nem viseli el az elmúlt századok gyárszerű falanszter-irodáit.

Emellett ezek az innovatív vállalatok valószínűleg jól ismerik Mária Terézia híres alapelvét is, mely szerint „Etetni kell a juhot, ha nyírni akarjuk”. Vagyis tudják: mindenkinek érdeke egy egészséges és hatékony dolgozó, és senkinek sem jó a leamortizált és nyomott kedélyű munkavállaló. Így született meg az a rendkívül szimpatikus és egyre terjedő mozgalom, amelynek jegyében maguk a cégek biztosítanak a dolgozók fittségét emelni kívánó különféle egészség- és wellnessprogramokat.

A CBRE nemzetközi ingatlan-tanácsadó cég felmérése, az European Occupier Survey* felfedte, hogy a dolgozóknak indított különböző wellnessprogramok elképesztően népszerűek a cégek körében, különösen ami a fizikai jóllétet illeti. Vagyis különféle edzésprogramok vehetők igénybe a jóvoltukból, de majdnem ugyanilyen arányban biztosítanak munkahelyi egészségügyi szolgáltatást is. A pszichés egészség még nem ilyen fontos, így jóval kevesebb vállalatnál futhatunk bele például relaxációs kurzusba – ugyanakkor ez a vonal is egyre ígéretesebb.

*Az European Occupier Survey keretében már hatodik éve végeznek felmérést 120 globális cég ingatlanpiaci szakemberei körében, a legkülönbözőbb témákban. A vállalatok zömében Nyugat-Európában és az Egyesült Államokban található központtal működnek, és a lehető legváltozatosabb szektorokban tevékenykednek.    

Szólj hozzá!
Címkék: irodisták

A bejegyzés trackback címe:

https://officebusters.blog.hu/api/trackback/id/tr8212096169

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása