A leglehetetlenebb kollégák kikerülési útmutatója 1.

2017. február 13. 10:54 - Officebusters

Tárgyalók és közös munka

Alapvetés, hogy a jó munkásemberek szeretik meghekkelni a rájuk kényszerített teret: letakarják a szellőzőt, elbarikádozzák magukat növényekkel. Az a tábor sem kisebb, akik például hadjáratot folytatnak a telefonálásra és tárgyalásra még épp alkalmas helyiségek, (értsd jól: a konyha) kisajátításáért. Néhányan annyira profik ebben, hogy akár egy paprikás csirkét csipegető polgár mellé is beültetik a partnereiket. Ezeket a jogos vagy jogtalan igényeket próbálja kielégíteni az irodatervezés legújabb trendje. Lássuk, hogy sikerül!

Ha léteznek olyanok, akik beülnének duzzogni egy londoni telefonfülkébe, síliftben furikázva tartanák a hétkezdő meetinget, vagy csúszdán közlekednének a szintek között, nos, nekik van egy jó hírünk: vannak, akik hivatásszerűen valósítják meg ezeket az extrém ötleteket.

A legnagyobb „fogyasztók” között természetesen a gigavállalatok főhadiszállásai állnak, mint a Google, Facebook, Amazon, akiknél tényleg kolbászból van a kerítés, és semmilyen ötlet nem drága ahhoz, hogy elkápráztassák a munkatársaikat.

A Google tel-aviv-i irodájában így száguldanak az inspirációs sztrádán

Az ezeknél átlagosabb munkahelyeken be kell érni azzal, hogy simán nem fognak halálra idegesíteni a munkatársaink hóbortjai és erőteljes személyiségjelei (jó, mondjuk 85%-ban).

A munkamániások elleni  kedvenc terek

Mielőtt véglegesen összeomlana Értekezletőrült kollégánk, hogy nincs szabad tárgyaló, és feleslegesen készített 40 Excel táblát a feladat megoldásának folyamatáról, valamint egy részletes ppt-t, amit meg kell beszélni, az irodai munkaoptimalizálásban már találtak is rá megoldást.

giphy.gif_500x230

A jövő irodái ugyanis ismerik az olyan informális tereket, mint a kávézó (!), ahol egy jó kapucsínó mellett tudsz elücsörögni és viszonylag okos képet vágni, hogy ezek az adminisztratív szeánszok ne szívják el az összes életerődet az elkövetkező 40 évre. 

 

Védelmi vonal a kezdő pszichopaták ellen  

Mondjuk tényleg koncentrálni szeretnél, és nagyon rosszul jönne, ha megzavarnák, de nyilván nem húzhatod ki a telefont, és írhatod az ajtóra, hogy „lőgyakorlat éles tölténnyel”.  Biztos értékeled, hogy az új irodakialakításban már léteznek olyan terek és alibi „tárgyalók”,  amelyekkel simán csapdába lehet ejteni a Burj Kalifaként föléd tornyosuló, csipogó, kérdezősködő, feladat elvégzéséért akadékoskodó kollégádat.  Ezek a hangzatos és nem túl rövid nevet viselő “semi open cover meet room” azaz (mondjuk) a félfalú tárgyalók, spontán tárgyalószigetek. Nyilván lényegesen jobbak egy konyhánál, nem kell lefoglalni őket, és mégsem a helyeden zaklatnak a végtelenségig.

Tárgyaló-gondolák és a propelleres sílift :D

Pszeudó-munkaerő kikerülő praktikák

A helyzet körülbelül ugyanaz, valaki az agyadra megy. Mit teszel egy átlagos irodában?  

a.) csendben tűrsz  b.) hangot adsz neki közérthetően  c.) elmenekülsz

Ha a c.) választ jelölnéd be, akkor a megoldás több is lehet. Az első és leggyorsabb, a touch down (magyarul mondjuk, hogy ráugrós) munkaállomás, amelynek minden pontja állítható, és ideiglenesen épp megfelel.

giphy.gif_500x230

De ez se rossz:

A második megoldás, hogy befészkelheted magad a könyvtárszobába vagy a projektszobába,  amiket azért alakítottak  ki, hogy stresszmentes környezetben  lehessen fókuszálni a feladatokra. Előbbi nevéből adódóan olvasásra, írásos anyagok feldolgozására és kutatómunkára szolgál, vagyis egy tipikus elvonulós hely magazinokkal, háttéranyagokkal, míg utóbbiban az írásos anyagok helyét például a mintadarabok, anyagminták, színpaletták veszik át, amelyekkel nyugodt körülmények között tudnak dolgozni a dizájnerek.

Valahogy így:


Cikkünk folytatásában tovább is szemezgetünk a jövő irodatereiből, kövessétek a blogunkat!

Szólj hozzá!
Címkék: design irodisták

A bejegyzés trackback címe:

https://officebusters.blog.hu/api/trackback/id/tr712250558

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása